Johannes Hofdell, skeppare

New Team Member

Newbe är säkerhetskonsult och båtfantast. Som entreprenör såg han direkt att en Agapi 950 kunde fylla ett gap på chartermarknaden, och dessutom får han själv åka båt på arbetstid.

Båtlivet och havet har alltid varit ett stort intresse hos Niclas, som är född och uppväxt i Göteborg. Har alltid haft nära till vattnet och barndomens somrar var fyllda av bad och fiske. Så länge han kan minnas har han kikat på båtar av alla slag, särskilt “racerbåtar”.

– Snabba båtar var alltid det mest spännande, säger Niclas.

Den första egna båten var en Reloy, en tidig plastbåt byggd på Orust. Han var 16 år och slog till när en kompis skulle sälja.

– Den var som en raggarbil fast i båtform!

Nu har han en liten styrpulpetbåt på landet, som finns på en ö, vid Koster i norra Bohuslän. Här klappar hjärtat fortfarande lite extra eftersom det är här släkten har sina rötter. Men som den göteborgare han är älskar han hela skärgården.

– Jag vill visa hur fint det kan vara i skärgården och samtidigt bjuda på en riktigt kul båttur. Man ser i ansiktet på människor när de njuter av upplevelsen och det ger så mycket tillbaka, tycker Niclas.

Själv åker han gärna till Marstrand, en klassisk destination för båtälskare.

–  Marstrand har verkligen allt – bra restauranger, coola barer och mysiga gränder. Sommarsäsongen är underbar med allt folkliv och trängsel runt bryggorna, menar Niclas.

Dykning är ytterligare ett intresse och då är det norra Bohuslän med Kosterhavet och Väderöarna som gäller. Här finns ett otroligt rikt och klart vatten med många fiskarter, hummer och spännande bottenformationer.

– Gillar du själv att dyka så fråga mig gärna!, avslutar Niclas med ett leende.

Niclas väljer

Champagne                Öl

Soluppgång                Solnedgång

Gästhamn                   Naturhamn

Fiskeställ                    Snickarbyxor

Alltid med ut på havet: kaffetermos och badbrallor

Om jag tvingas välja något annat än Bohuslän: Australien och Mallorca